«Ingen liker deg»..

I mange år hatet jeg mitt eget speilbilde og min egen kropp. Kroppen min har gjennomgått mye i løpet av livet mitt, likevel sitter de dypeste sporene på sjelen min.

Jeg ble misbrukt som liten og misbruket fortsatte da jeg ble voksen. Mennesker jeg hadde et nært forhold til og elsket misbrukte kroppen min og ødela selvbildet mitt.

«Du er så deilig, skikkelig milf». Det får jeg fortsatt høre og jeg hater det, sånn skikkelig. Jeg forbinder ikke komplimenter på kroppen min som noe positivt.

Den dag idag er jeg stolt av kroppen min og ikke lengre flau for å vise den frem, noe jeg tror betyr noe helt annet for andre, enn det betyr for meg. Jeg viser ikke frem kroppen min fordi jeg vil at den skal bli sett og kommentert, jeg viser den frem fordi det er den ytre delen av meg. Det er den delen som kan skades, men likevel fikses. Den ytre delen betyr ikke lengre så veldig mye for meg, fordi den er ødelagt, men jeg klarte å fikse det.

Det som betyr noe er det som er på innsiden, den delen svært få mennesker får komme nær. Den delen jeg ikke lengre gir noen mulighet til å skade, fordi den er så skjør. Det viktigste for meg er å fikse det som er ødelagt, på innsiden.

Selvtillit er et ord jeg har et ambivalent forhold til. Folk tror at fordi man tør å vise det ytre av kroppen sin så må en jo nødvendigvis ha god selvtillit. Som regel får man dårlige tilbakemeldinger om man viser kroppen sin, uansett hvor fin den måtte være. Enten vil de kritisere kroppen i seg selv, eller så vil de kritisere deg, fordi du viser den frem. Dette er ikke med på å bygge opp noens selvtillit, så jeg tror ikke folk viser kroppen sin i håp om å få bedre selvtillit.

Personlig tenker jeg at begge deler vil være med på å ødelegge noens selvtillit. Men om man har en god indre selvtillit, så vil en ikke bry seg om hvordan en ser ut, eller hva folk mener om en. Hvis en er trygg på seg selv og har styrket det indre i seg selv, så vil det også vises på utsiden. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå det.

Lenge følte jeg meg som et offer og lukket meg inne fordi jeg følte jeg ikke var slik jeg burde være, på utsiden.

Det var først da jeg ble alene for 4 år siden at jeg innså at jeg er god nok, både på utsiden og innsiden. Det tok meg bare litt lengre tid å bygge opp innsiden min igjen.

Poenget med innlegget mitt er egentlig at en bør føle seg trygg nok på seg selv til å være stolt av den en er og sånn som en ser ut. Noen vil alltid ha en mening om det du gjør, hvordan du ser ut og hvilke meninger du har. Men så lenge du vet hvem du er og er fornøyd med deg selv, så vis det. Hvilken måte du velger å vise det på er opp til deg selv. Kropp er provoserende, men det bare den ytre delen av den du er, så hvis du vil vise hvem du er gjennom kropp; gjør det!

Jeg heier på dere alle sammen og syns dere er noen flotte mennesker, husk det <3

#kropp #selvbilde #selvtillit #meninger #hat #kjærlighet #trygghet #styrke

Én kommentar

Mary Ann

03.10.2017 kl.20:31

Fint innlegg

mammamaries

03.10.2017 kl.22:34

Mary Ann: Takktakk..:)

Skriv en ny kommentar

mammamaries

mammamaries

38, Grimstad

Mamma på heltid, lite selvhøytidelig og brutalt ærlig.

Kategorier

Arkiv

hits