Jeg skal forandre på utseende..

Jeg har tenkt over dette lenge. Vurdert og sjekket opp i hva det innebærer.

Mye av forandringen er av medisinske grunner, likevel vil jeg gjøre kosmetiske forandringer når jeg først er i gang.

I det siste har jeg ved tilfeldighet kommet over blogginnlegg og andre reportasjer hvor man kritiserer media for et press på unge mennesker angående utseende. Jeg holdt nesten på å hive meg på bølgen og gjøre det samme. Men siden jeg nå selv skal forandre på utseende mitt, så følte jeg vel at jeg ikke kunne bidra i diskusjonen.

Jeg har 3 døtre som ser opp til meg, det er et ganske stort ansvar å bære. Nå blogger jeg i tillegg og har unge lesere. Så jeg bør passe litt på hvilke signaler jeg sender, hva jeg skriver om og hvilke verdier jeg fører.

Det jeg har lagt merke til er hvordan man beskylder media for å presse skjønnhets-idealer på unge mennesker. Men jeg syns vel egentlig en hver bør feie for sin egen dør litt også. I et eksempel kan jeg vel bare snakke for meg selv, men om jeg oppdrar mine døtre til å være trygge på seg selv og den de er så vil de også stå sterkere rustet i kampen mot alle formeninger og press utenfra. Vil jeg tro?

Personlig har jeg snakket mye med barna mine om dette presset og nå også at jeg skal forandre på mitt utseende. Jeg blir møtt med fordommer fra folk utenfra som syns det er tåpelig og dumt. Men igjen; jeg er gammel nok til å velge selv og mye av grunnen er medisinsk.

Hvis man ikke følger med og snakker med barna sine så tror jeg lett barn og unge vil la seg påvirke og presses til å følge trender. De begynner så tidlig som i barnehage-alder å snakke om kropp, sminke og klær. Dette virker søtt og uskyldig, men senest igår så jeg en reportasje hvor barn får juling hvis ikke de går med de rette merkeklæra.

Seriøst, skal vi skylde dette på media, eller må vi voksne som foreldre gå litt i oss selv? Hvis du begynner tidlig med å lære barna dine verdier, både i livet og pengemessig, så kan man kanskje forhindre situasjoner som overfornevnte. Barn tar ikke dette fra løse luften og jeg tviler på at de leste i et blad at det var ok å banke noen fordi de ikke hadde riktig type merkeklær på seg. Den du er gjenspeiles ikke bare ut ifra hvilke klær og sko du går med, men like mye holdningene du har til ting.

En god ting kan ikke nevnes for ofte, sett dere ned og snakk med barna deres folkens. Og gå litt i dere selv, for dine barn blir ikke som du sier, de blir som du gjør!

Og til de av dere som måtte lure; hvis mine barn vil forandre på sitt utseende så kommer vi nok til å gå mange runder før vi kommer til en avgjørelse. Men det bør være en avgjørelse gjort av oss vårt grunnlag uten at noen utenfra skal ha rett til å mene, tro og syns noe om det. Det er nemlig slik fordommer starter og utvikler seg, ikke om barnet ditt får løsvipper i et blad de kjøpte på butikken. Og så bør man jo se seg selv i speilet og spør seg selv hvorfor en som voksen kjøpte det bladet til barnet?

#fordommer #skjønnhet #press #samfunn #media #ansvar #foreldreogbarn #galskap #sminke #utseende #klær #semeg

6 kommentarer

RuneJ1983

27.06.2017 kl.17:34

mammamaries: kjempefin stjert!😊😍😘❤️💪🏻

mammamaries

27.06.2017 kl.20:55

RuneJ1983: Tsssh..????

RuneJ1983

27.06.2017 kl.22:54

mammamaries: sa jeg noe galt?

mammamaries

29.06.2017 kl.10:07

RuneJ1983: Neida..:)

RuneJ1983

03.07.2017 kl.01:35

mammamaries: så bra at du ikke ble sur/sint på meg da :) du er virkelig nydelig :)

mammamaries

03.07.2017 kl.02:17

RuneJ1983: Neinei, langt ifra sur jeg..:)

Skriv en ny kommentar

mammamaries

mammamaries

38, Grimstad

Mamma på heltid, lite selvhøytidelig og brutalt ærlig.

Kategorier

Arkiv

hits