I'm Walking Away..

Jeg så et stand up show på tv her om dagen, det handlet om hvor mye vi klager. Og det traff meg midt i hjertet, for vi gjør det; klager for mye.

Det siste jeg har fått med meg er at nav forandret utbetalingsdatoen, i siste liten, fra 12 til 16 mai. Full krise. Men ærlig talt, pengene blir jo utbetalt. Jada, jeg forstår at man kanskje sliter med å spare og at man skulle handlet inn litt før 17.mai. Men faen for et luksus-problem hvis du ikke får handlet nye klær eller sko før 17.mai fordi pengene ikke kommer på konto før 16.

Seriøst; det sulter barn ihjel i mange land. Mange ser familiene sine bli drept og må mange mil for å få nogenlunde rent vann. Og der sitter du, og klager fordi pengene dine kommer 4 dager senere inn på konto enn først lovet. Måtte Gud forby at du kanskje må bruke de samme skoa som ifjor, eller at du må stelle håret ditt selv fordi du ikke kom deg til frisøren.Du får i alle fall feiret at landet ditt fikk sin egen grunnlov, at du lever i et fritt land uten krig og elendighet rundt hvert gatehjørnet. Det sitter sikkert barn i Syria og skriker av smerte, fordi du ikke får pengene dine før 16.mai. Drit i at de mista en arm, så moren og søsknene sine bli sprengt i fillebiter, for du får ikke handlet inn mat til 17.mai frokosten.

Jeg har så små problemer i livet mitt i forhold til mange andre, at jeg burde egentlig bare holde kjeft. Jeg kan gå inn på kjøkkenet å la vannet renne, lenge, for at det skal bli kaldt nok før jeg drikker det. Barna mine kan legge seg i en god og varm seng, vi har mat på bordet og muligheten til å kjøpe nye klær, hver dag, om vi vil. Men nei, verden er en ond plass fordi nav ikke utbetaler trygda før den 16 denne måneden.

Når jeg blir syk så har jeg krav på å bli behandlet på hvilket som helst sykehus, jeg får medisiner og behandling uten å måtte bekymre meg for at sykehuset blir bombet. Barna mine får gå på skole for å få seg en utdannelse.

Mye vil ha mer og "problemene" blir bare mindre og mindre. For all del, man står seg selv nærmest og følelsen av urettferdighet er nok reell for den det måtte angå. Men igjen, du får faktisk pengene dine og du kan gå ut å feire med dine medmennesker. Feire friheten og selvstendigheten din, i et av verdens rikeste og tryggeste land. Skjerp deg og velg dine kamper med omhu !

#luksusproblemer #verdensproblemer #samfunn #takknemlighet #17mai #penger #værydmyk #skjerpdeg

4 kommentarer

Tanya

09.05.2017 kl.14:11

Her må jeg si meg veldig uenig med deg kjære Marie🤔

For mange så er nok dette en krise større enn hva mange/de fleste måtte mene og tro..

Det er kanskje en mamma/pappa et sted,som har konfirmant,samvær eller lignende.Som de har lagt til nettopp søndag 14,pga at i mai måned er trygdeutbetaling lagt til mandag 15.Noe som av alle års erfaring da er på kontoen fredagen før siden utbet faller på en mandag.

Eller har lagt samvær til den 15/16 pga utbet datoen,med tanke på reise,overnatting og lignende i disse eksemplene.Eller rett og slett for å kunne gi barnet sitt en liten opplevelse/en slant til den store dagen som 17 mai er..

Da hjelper det svært lite å tenke på barn i Syria eller What ever,når en sitt eget barn står med de såreste øynene fulle av skuffelse...

At vi klager mye,er jeg enig i.

Som regel er det mye bak en klage som ikke blir fortalt eller utrygt,og derfor er jeg uenig i dette innlegget.

Klemzy fra me t du mieminsin❤

mammamaries

09.05.2017 kl.14:59

Tanya: Jeg forstår veldig godt hva du mener, og er til dels enig med deg..?? Og det skrev jeg også, at man står jo seg selv nærmest..?? Men, i det store bildet så blir dette egentlig en filleting.. Alle som har hatt med nav å gjøre vet jo at en ikke kan belage seg på dere "løfter" om utbetaling.. Men, jeg ser helt klart ditt synspunkt også, vennen min..??

09.05.2017 kl.15:18

Ha en fin fin dag

mammamaries

09.05.2017 kl.15:33

Anonym: I like så..:)

Skriv en ny kommentar

mammamaries

mammamaries

38, Grimstad

Mamma på heltid, lite selvhøytidelig og brutalt ærlig.

Kategorier

Arkiv

hits